Nieuws

Toekomstig bondscoach Koeman begint met charmeoffensief voor Simons

Toekomstig bondscoach Koeman begint met charmeoffensief voor Simons

31-08-2022 07:51 Laatste update: 08:06

Ronald Koeman is zeer te spreken over Xavi Simons. De toekomstig bondscoach die na het WK in Qatar het stokje overneemt van Louis van Gaal, ziet in de Nederlander een goede optie voor het Nederlands elftal.

Simons is afkomstig uit Nederland, maar bracht zijn hele jeugd door in Spanje. Daarom geldt voor hem de mogelijkheid om voor beide landen uit te komen, maar die keuze heeft hij nog niet gemaakt. Koeman sprak zich tijdens het Eredivisie-gala uit tegenover ESPN hoe hij de interlandcarrière van Simons voor zich ziet.

"Ik zie een speler die ook wel past bij de prijs voor Talent van het Jaar", aldus Koeman in gesprek met Hans Kraay junior. "Als hij zo doorgaat, kan hij die misschien pakken aan het einde van het seizoen. Zoals hij zich ontwikkelt bij PSV, wedstrijden speelt en minuten maakt kan dat een optie zijn voor de toekomst. Misschien eerst Jong Oranje en dan het Nederlands elftal?"

Met name de invalbeurt van Simons tegen Rangers FC is bij Koeman blijven hangen. "Hij is onbevangen. PSV speelde heel moeizaam, misschien door de druk. Dan zie je een jong ventje, dat speelt alsof hij op dinsdagavond met zijn cluppie voetbalt. Dat vond ik mooi om te zien."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!