SC Cambuur kwaad op misdragende fans: 'Opsporen en verantwoordelijk stellen'

SC Cambuur kwaad op misdragende fans: 'Opsporen en verantwoordelijk stellen'

22 november - 15:33 Laatste update: 16:08
Eredivisie 0 Reacties

In een statement op de clubwebsite heeft SC Cambuur zich uitgesproken over de ongeregeldheden die zondagavond veroorzaakt werden door relschoppers. De club spreekt over een 'zwarte avond', ondanks de 2-1 overwinning die op FC Utrecht geboekt werd.

Vlak na de aftrap wisten meerdere supporters het stadion binnen te dringen. De confrontatie werd gezocht en de situatie escaleerde. Er werd geweld gebruikt tegen de politie en met vuurwerk gegooid. "Het was een onwerkelijk beeld gisteravond rondom het stadion, waarbij pubers, soms zelfs kinderen, de orde verstoorden en de boel vernielden.", stelt algemeen directeur Ard de Graaf vast in een statement op de clubsite van de ploeg uit Friesland. 

"We kijken wat dat betreft terug op een zwarte avond en dat is een treurige constatering als je kijkt naar hoe geweldig ons team aan het presteren is. Dit geweld was niet tegen te houden en gezien de situatie in de andere steden hebben we met een serieus maatschappelijk probleem te maken. Als SC Cambuur zijnde gaan we bijdragen waar we kunnen om deze lieden op te sporen en verantwoordelijk te stellen.", vervolgt de Graaf zijn relaas.

De ploeg uit Leeuwarden bezet na dertien speelronden een knappe zevende plaats in de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk de Jong, die na afloop van de wedstrijd tegen FC Utrecht al schande sprak over de taferelen buiten het veld, verzamelde tot nu toe 21 punten. Een uitstekende prestatie van de promovendus, die ondersneeuwt door de ongeregeldheden veroorzaakt door de raddraaiers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie