Lieke Martens mag opnieuw individuele hoofdprijs bijschrijven

Lieke Martens mag opnieuw individuele hoofdprijs bijschrijven

22 november - 15:18 Laatste update: 15:43
Primera División 0 Reacties

Lieke Martens mag weer een individuele prijs bijschrijven op haar palmares. Een vakjury, bestaande uit dertig gerenommeerde sportjournalisten, heeft de Nederlandse voetbalster verkozen tot beste speelster van Europa. Op 13 december wordt de prestigieuze prijs uitgereikt aan Martens in Turijn.

Martens won afgelopen seizoen de treble met FC Barcelona. Naast het Spaanse landkampioenschap en de Copa de la Reinda werd ook de Champions League gewonnen door de Blaugranas. Dankzij haar sterke spel werd Martens door de juryleden van Tuttosport verkozen tot Golden Woman. De Nederlander ontving meer stemmen dan haar ploeggenoot Jennifer Hermoso en Chelsea-speelster Pernille Harder.

In 2017 werd Martens al eerder verkozen tot beste speelster van het jaar in Europa, in een jaar waarin onder meer het EK met Oranje gewonnen werd. De kers op de taart in dat jaar was de uitverkiezing tot beste voetbalster van de wereld door de FIFA. Naast Oranje-ploeggenoot Vivianne Miedema (Arsenal) behoort Martens tot de twintig genomineerden voor de Gouden Bal. Op 29 november wordt in Parijs de winnaar van deze prestigieuze prijs bekend gemaakt, georganiseerd door France Football.

Naast de winnaar van de Golden Woman-award maakte Tuttosport meerdere uitslagen bekend. FC Barcelona-middenvelder Pedri won de Golden Boy-award, als grootste talent van Europa onder 21 jaar. De beste mannelijke voetballer van Europa is Robert Lewandowski van FC Bayern München geworden. Karl-Heinz Rummenige, de voorzitter van Der Rekordmeister, won tot slot de oevreprijs.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie