Nieuws

NEC verwelkomt nieuwe spits: 'Het leek lange tijd onmogelijk om hem te halen'

NEC verwelkomt nieuwe spits: 'Het leek lange tijd onmogelijk om hem te halen'

30-08-2022 19:32 Laatste update: 19:51

NEC huurt Landry Dimata voor de rest van het seizoen van RCD Espanyol. De 24-jarige aanvaller moet de Nijmegenaren meer opties bieden in de voorste linie.

Technisch directeur Ted van Leeuwen is erg tevreden over het binnenhalen van Dimata. "Landry is een spits die we al jaren volgen. Het leek lange tijd onmogelijk om hem naar Nijmegen te halen, maar onder druk wordt alles vloeibaar. Landry heeft de voorbereiding meegedraaid in Spanje, alleen heeft nog wel wedstrijdminuten nodig om maximaal te kunnen presteren. Naast Pedro biedt hij ons extra ruimte in de breedte. We zijn ontzettend blij dat hij dit seizoen uitkomt voor NEC", aldus Van Leeuwen op de clubsite.

Dimata is afkomstig uit de jeugdopleiding van Standard Luik en belandde via KV Oostende, VfL Wolfsburg en RSC Anderlecht bij het Spaanse Espanyol, waar hij dit seizoen geen uitzicht op speelminuten had. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!