'Duidelijk dat trainen voorlopig totaal niet aan de orde is voor Vloet'

'Duidelijk dat trainen voorlopig totaal niet aan de orde is voor Vloet'

22 november - 13:52
Eredivisie 0 Reacties

Het was een zware en emotionele week voor Heracles Almelo. Het nieuws dat spelmaker Rai Vloet betrokken is geweest bij een dodelijk ongeluk waarbij een kind van vier overleed, is hard aangekomen bij de selectie. Trainer Frank Wormuth reageert in gesprek met De Telegraaf op de situatie.

"Een heel moeilijke week. Het is een heel beklemmende situatie", vertelt Wormuth. "We hebben er de hele week samen veel over gesproken. Onze gedachten zijn in de eerste plaats bij de getroffen familie. Ik ben vader van drie kinderen en we hebben ook spelers die kinderen hebben. Mijn vrouw en ik hebben drie kinderen voor de geboorte verloren. Een kind verliezen is het allerergste wat je als ouder kan overkomen. Iedereen bij Heracles leeft mee met de ouders", zegt trainer Wormuth.

De oefenmeester van de Almelose ploeg heeft zijn middenvelder zelf nog niet gesproken, maar weet wel dat het hem flink heeft geraakt. "Vanuit de club heeft alleen onze technisch directeur Tim Gilissen rechtstreeks contact met Rai gehad. Dat is zo afgesproken. Het is duidelijk, dat Rai in een heel slechte situatie zit en zich echt niet goed voelt. Onze gedachten zijn ook bij hem. Hoe de toekomst eruit ziet is nog onbekend. Maar het is duidelijk dat trainen en spelen voorlopig totaal niet aan de orde zijn.”

Voor de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Fortuna Sittard (3-1 zege), heeft Wormuth extra rekening gehouden met spelers die dichtbij Vloet staan. "Ik heb extra aandacht gegeven aan de spelers, die nauw bevriend zijn met Rai. Ik heb gevraagd of ze in staat waren om te spelen. Uiteindelijk hebben ze allemaal aangegeven, dat ze dat konden. Dan moet je altijd afwachten hoe het gaat in een situatie die ze niet kunnen controleren en of dan de emoties naar boven komen, maar het is in de wedstrijd goed gegaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie