Transfernieuws

Concurrentie voor superduo: Heerenveen huurt spits met optie tot koop

Concurrentie voor superduo: Heerenveen huurt spits met optie tot koop

30-08-2022 15:16

Antoine Colassin vertrekt op huurbasis naar sc Heerenveen. De Friezen hebben tevens een optie tot koop bedongen voor de Belgische spits.

Colassin wordt op huurbasis overgenomen van Anderlecht en moet in Friesland de concurrentie aangaan met Sydney van Hooijdonk en Amin Sarr. De twee spitsen van Heerenveen zijn de laatste weken goed op dreef, maar met Colassin krijgt het duo te maken met concurrentie. De spits kwam elf keer in actie voor Anderlecht en scoorde daarin drie keer. Colassin werd eerder al eens uitgeleend aan Zulte Waregem, waar hij ook elf keer voor in actie kwam.

Technisch manager Ferry de Haan is in zijn nopjes met de huurtransfer. Antoine is bij Anderlecht omgeturnd van middenvelder tot spits. Hij is een jongen die enorm hard werkt en waar volgens ons ook nog de nodige rek inzit. We hebben het volste vertrouwen dat wij hem het perspectief kunnen geven om zijn talent te ontplooien", laat hij weten op de clubsite.

"Tijdens de gesprekken hebben we hem duidelijk aangegeven wat we van hem verwachten en hoe wij denken dat hij zich hier verder kan ontwikkelen. Als spits, maar eventueel ook als aanvallende middenvelder", aldus De Haan. "Antoine heeft veel zin om dat waar te maken. We zijn dan ook blij dat we een optie tot koop hebben bedongen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!