Transfernieuws

'NEC komt in zoektocht naar spits uit in Barcelona, huurtransfer in de maak'

'NEC komt in zoektocht naar spits uit in Barcelona, huurtransfer in de maak'

30-08-2022 14:49

NEC is hard op weg om het spitsenprobleem op te lossen. De Nijmegenaren gaan Landry Dimata huren van Espanyol, meldt de Gelderlander.

NEC had te maken met een gebrek aan spitsen. Trainer Rogier Meijer kan alleen beschikken over Pedro Marques, maar die overtuigde tijdens de eerste duels van het seizoen nog niet. Tegen FC Groningen stond middenvelder Jordy Bruijn zelfs in de punt van de aanval.

Dimata kwam eerder uit voor KV Oostende en maakte daar twaalf doelpunten in zijn laatste Jupiler Pro League-seizoen. Daarmee verdiende de Belgische spits een transfer naar VfL Wolfsburg, dat maar liefst 11,5 miljoen euro voor hem betaalde. In de Bundesliga kon Dimata geen potten breken, waardoor Anderlecht hem terughaalde naar België. Mede door blessureleed kwam hij ook bij Anderlecht niet uit de verf, waardoor hij de overstap maakte naar Espanyol.

De aanvaller promoveerde in 2021 met de Catalanen naar de Primera División, maar in die competitie kwam Dimata er vervolgens niet meer aan te pas. Na Jasper Cillessen, Oussama Tannane, Joris Kramer, Philippe Sandler en Marques de zesde versterking voor NEC deze zomer. Ook een buitenspeler is nog welkom in Nijmegen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!