Transfernieuws

'Antwerp volgende bestemming voor Stengs: geen contact met PSV geweest'

'Antwerp volgende bestemming voor Stengs: geen contact met PSV geweest'

30-08-2022 13:49
1

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving blijkt PSV niet in de markt te zijn voor Calvin Stengs. De Nederlandse aanvaller is hard op weg naar een tijdelijk dienstverband bij Royal Antwerp FC.

Na de aankondiging dat PSV zich in de strijd zou mengen om Stengs, sijpelden al snel berichten door uit Antwerpen en Nederland (De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad) dat de informatie niet klopte. 'De officiële reactie van PSV is dat er geen enkel contact is geweest met Stengs. Geen bod, geen verzoek om informatie zelfs. Niets, bezweert men. Recent benaderd via een makelaar of wat dan ook. Dat kan het verklaren', schrijft PSV-clubwatcher Rik Elfrink namens het ED op Twitter.

Bij The Great Old gaat Stengs samenwerken met landgenoot Mark van Bommel, die de scepter zwaait bij de Antwerpse formatie. Met Marc Overmars treft de buitenspeler nog een landgenoot. Belangrijkste reden om voor de ambitieuze club te kiezen is om in aanmerking te komen voor het WK in Qatar.

Stengs, zevenvoudig international van Oranje, heeft er een teleurstellend debuutseizoen bij OGC Nice opzitten. In 32 Ligue 1-duels was het slechts één keer raak en gaf hij één assist. In 2021 kwam hij nog voor 15 miljoen euro over van AZ. Zijn huidige broodheer sorteerde al voor op een afscheid van Stengs door Nicolas Pépé van Arsenal te huren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!