Nieuws

Ten Hag bevestigt nieuwe blessure Kudus: 'Zal wel een tijdje duren'

Ten Hag bevestigt nieuwe blessure Kudus: 'Zal wel een tijdje duren'

22-11-2021 12:46

Het houdt maar niet op voor pechvogel Mohammed Kudus: de Ghanese middenvelder van Ajax is tijdens de interlandperiode opnieuw geblesseerd geraakt en komt voor de winterstop waarschijnlijk niet meer in actie, zo meldt Erik ten Hag.

"Het is een serieuze blessure. Dat zal wel een tijdje duren", zegt Ten Hag na het met 0-5 gewonnen duel tegen RKC Waalwijk. Het gaat om een blessure aan de ribben. Kudus zelf baalt enorm van de nieuwe tegenslag. "Hij is diep teleurgesteld. We zullen hem daaruit moeten trekken en hij zal zichzelf weer naar boven moeten hijsen", aldus Ten Hag. De middenvelder leek net weer een beetje in vorm te komen, na onder andere een sterke invalbeurt tegen Dortmund in de Champions League.

Kudus kampt sinds zijn komst bij Ajax regelmatig met blessures, waardoor hij nooit echt goed ritme heeft kunnen opdoen bij de Amsterdammers. Dit terwijl hij in de eerste wedstrijden bij de club veel indruk maakte. Hij kwam tot dusver tot slechts 28 officiële wedstrijden in het eerste van de landskampioen, waarin hij vijf keer scoorde. In de laatste wedstrijd voor de interlandbreak kreeg de Ghanees nog een basisplaats (0-0 Go Ahead Eagles).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!