Nieuws

Pedri troeft Gravenberch en Timber af in prijs om grootste talent

Pedri troeft Gravenberch en Timber af in prijs om grootste talent

22-11-2021 12:16

Pedri is door de Italiaanse krant Tuttosport uitgeroepen tot Golden Boy van 2021. Het toptalent van FC Barcelona neemt daarmee het stokje over van Erling Haaland. Ook Ajacieden Jurriën Timber en Ryan Gravenberch waren in de race voor de eervolle titel.

Pedri kwam begin vorig seizoen als grote belofte over van Las Palmas om het team van Ronald Koeman te versterken. De toen pas 17-jarige Spanjaard werd door de Nederlandse trainer direct in de basis gezet en ook Spaanse bondscoach Luis Enrique selecteerde Pedri al snel voor het Spaanse nationale elftal.

Pedri kwam vorig seizoen tot een indrukwekkend aantal van 73 wedstrijden (52 met Barça en 21 met het Spaanse elftal). Dit lijkt dit seizoen echter zijn tol te eisen: Pedri kampt met veel blessureleed en kwam pas tot vier wedstrijden.

Pedri is de tweede Barcelona-speler ooit die de prijs in ontvangst mag nemen, na niemand minder dan Lionel Messi in 2005. De eerste editie in 2003 werd gewonnen door toenmalig Ajacied Rafael van der Vaart. Erling Haaland won in 2020, Matthijs de Ligt in 2018.

De prijs wordt op 15 december uitgereikt in Turijn, terwijl Barcelona op 14 december een vriendschappelijke wedstrijd speelt tegen Boca Juniors in Saudi-Arabië. De blessure van de jonge prijswinnaar kan er echter voor zorgen dat hij deze wedstrijd om de 'Maradona Cup' mist en gewoon bij het gala aanwezig kan zijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

No Poll