Transfernieuws

'Zirkzee vertrekt naar Serie A: Bayern bedingt flink doorverkooppercentage'

'Zirkzee vertrekt naar Serie A: Bayern bedingt flink doorverkooppercentage'

30-08-2022 07:25

Joshua Zirkzee gaat zijn carrière definitief vervolgen bij Bologna, meldt de Duitse tak van Sky Sports. De Nederlandse aanvaller wordt overgenomen van Bayern München en tekent een meerjarig contract in Italië.

Dinsdag volgt de officiële bekendmaking van de transfer, weet het medium naar buiten te brengen. Met de overgang is een bedrag van 8,5 miljoen euro gemoeid. Dankzij diverse variabelen kan de transfersom van Zirkzee nog verder oplopen. Per 25 wedstrijden die de jeugdinternational afwerkt, toucheert Der Rekordmeister nog eens één miljoen euro.

Zirkzee gaat zijn krabbel zetten onder een vierjarig contract bij de Serie A-club, waar ook landgenoten Denso Kasius, Mitchell Dijks en Jerdy Schouten onder contract staan. Bayern München heeft een doorverkooppercentage van vijftig procent bedongen op Zirkzee, inclusief terugkoopoptie.

In totaal kwam de 21-jarige spits vijf jaar uit voor Bayern, nadat hij in 2017 werd weggeplukt uit de Feyenoord-jeugd. In totaal kwam Zirkzee tot zeventien duels en vier doelpunten namens de regerend Bundesliga-kampioen. De afgelopen twee seizoenen werd hij verhuurd aan Parma en RSC Anderlecht.

Met de verkoop van de aanvaller passeert Bayern de grens van honderd miljoen euro aan uitgaande transfers. Eerder verkocht sportief directeur Hasan Salihamidzic onder meer Robert Lewandowski, Tanguy Nianzou en Marc Roca.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!