'Xavi zet streep door komst Van de Beek: Barça-coach heeft genoeg middenvelders'

'Xavi zet streep door komst Van de Beek: Barça-coach heeft genoeg middenvelders'

Onlangs werd Donny van de Beek genoemd als potentiële versterking in de winterse transferperiode voor FC Barcelona. Die geruchten kunnen de prullenbak in, aangezien Xavi Hernández een streep heeft gezet door de komst van de Nederlander.

De kersvers Barcelona-trainer is van mening dat hij genoeg middenvelders in de selectie heeft, waardoor Van de Beek overbodig zou zijn, weet SPORT. Ramon Planés, behorend tot de staf van Ronald Koeman en inmiddels vertrokken, informeerde vlak voor Koemans ontslag naar de opties om de middenvelder in januari naar Camp Nou te halen. De 24-jarige Nijkerkervener zou een overgang naar Catalonië wel zien zitten, maar dit kan hij uit zijn hoofd zetten.

Xavi zou meer toekomst zien in spelers uit de eigen jeugd zoals Gavi en Nico González, dan in een aankoop van buitenaf. Zo blijft de toekomst van Van de Beek ongewis, al maakt hij er geen geheim van dat hij wil vertrekken uit Manchester. Wellicht dat het tij voor de Nederlander keert, nu Ole Gunnar Solskjaer niet meer voor de groep staat op Carrington. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie