Nieuws

Utrecht maakt mooi gebaar: Brobbey ontvangt een bloemetje na situatie van zondag

Utrecht maakt mooi gebaar: Brobbey ontvangt een bloemetje na situatie van zondag

29-08-2022 12:48 Laatste update: 12:50
1

FC Utrecht heeft zeer netjes gehandeld in de situatie rond Brian Brobbey. De spits van Ajax kreeg een bloemetje opgestuurd wegens het ongemak in de Galgenwaard van afgelopen zondag.

De wedstrijden tussen Utrecht en Ajax zijn meestal erg heet, maar zondag bereikte het duel toch wel een kookpunt. Een geringe groep van de aanhang van de Domstedelingen lieten zich met bierdouches, een vuurwerkbom en racistische bejegeningen van hun slechtste kant zien.

Brobbey was het slachtoffer van dat laatste. De kopte op aangeven van Steven Berghuis de 0-2 binnen en vierde dit enigszins uitbundig. Dat was voor de Utrecht-fans genoeg om hem te trakteren op de nodige ‘oerwoudgeluiden’.

De 20-jarige spits zelf kreeg er tijdens de wedstrijd niet veel van mee, maar reageerde na afloop voor de camera’s op het voorval. “Ik hoorde het van mijn broers inderdaad”, zei Brobbey, die er koeltjes onder bleef. “Het zijn gewoon gefrustreerde mensen, het boeit me allemaal niet echt.” Met het bloemetje laat de clubleiding van Utrecht zich van zijn beste kant zien. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!