Timber wil aanvallende waarde bewijzen bij Ajax: 'Dat eis ik van mezelf'

Timber wil aanvallende waarde bewijzen bij Ajax: 'Dat eis ik van mezelf'

22 november - 10:13
Eredivisie 0 Reacties

Jurriën Timber wil zijn aanvallende inbreng bij Ajax vergroten. De verdediger was trefzeker tegen RKC Waalwijk en als het aan hemzelf ligt duikt hij vaker in de zestien van de tegenstander op.

Timber was in Waalwijk verantwoordelijk voor de vierde Ajax-treffer. Na een voorzet van David Neres legde Mohamed Daramy panklaar voor Timber, die hem alleen nog binnen hoefde te tikken. "Ik ben er bewust mee bezig om mijn aanvallende inbreng te vergroten", stelt de Ajacied. "Daar moet ik mij ook meer mee bezig houden. Verdedigend doen we het goed, maar ook het aanvallen begint bij ons. Daar moet ik mezelf nog meer bij betrekken. Dat verlangt de trainer van mij en eis ik ook van mezelf."

De twintigjarige centrumverdediger is leergierig en wil zich constant verbeteren. "Ik ga niet zeggen dat het makkelijk is, maar je wordt er een betere speler van. Dat vind ik leuk en is ook belangrijk op mijn leeftijd. Je moet altijd beter willen worden. Zeker bij een club als Ajax is het belangrijk om het hele pakket te beheersen", stelt hij op het persmoment na afloop van het duel met RKC.

Of hij kan genieten van de wisselwerking tussen Noussair Mazraoui en Antony? Zeker, al loopt er volgens Timber één duo bij Ajax rond dat nóg beter op elkaar ingespeeld is. Timber-Martínez? "Die doen het inderdaad ook best aardig", besluit de verdediger lachend. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie