Nieuws

Opmerkelijk verhaal uit Frankrijk: 'Pogba afgeperst door zijn eigen broer'

Opmerkelijk verhaal uit Frankrijk: 'Pogba afgeperst door zijn eigen broer'

29-08-2022 08:14 Laatste update: 08:16

Een opmerkelijk verhaal uit Frankrijk: Mathias Pogba, de broer van Paul Pogba, speelt een rol in de mogelijke afpersing van de Juventus-ster. De Franse politie is een onderzoak gestart.

Het Franse persbureau AFP meldt dat er veel geld wordt geëist. Komt het miljoenenbedrag niet, dan worden er belastende video's verspreid die het imago van Pogba schaden. Er zouden ook schadelijke beelden zijn van Kylian Mbappé en zijn zaakwaarnemer, Rafaela Pimenta. "De hele wereld, evenals de fans van mijn broer en vooral van de Franse ploeg en Juventus, de teamgenoten van mijn broer en zijn sponsors, verdienen het om bepaalde dingen te weten", zei Mathias Pogba zaterdagavond. 

"Het is helaas geen verrassing", reageerde Paul Pogba zelf. "Het is een aanvulling op de bedreigingen en afpersingspogingen van een georganiseerde bende tegen Paul Pogba", liet zijn familie weten. "De bevoegde instanties in Italië en Frankrijk zijn een maand geleden op de hoogte gebracht en er zullen geen verdere uitlatingen gedaan worden in verband met het lopende onderzoek."

Mathias Pogba is geen onbekende in het Nederlandse voetbal. De Fransman was kort actief voor Sparta Rotterdam en wist onder meer in 2017 in de eerste minuut te scoren tegen Feyenoord. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!