Nieuws

Fraser teleurgesteld in Utrecht-aanhang: 'Welke volwassene maakt apengeluiden?'

Fraser teleurgesteld in Utrecht-aanhang: 'Welke volwassene maakt apengeluiden?'

29-08-2022 07:43
1

Henk Fraser is teleurgesteld in het deel van de aanhang dat zondagmiddag oerwoudgeluiden maakte na de treffer van Brian Brobbey in het duel tussen FC Utrecht en Ajax. De oefenmeester kan er niet bij dat sommige volwassenen zich van een dergelijk niveau tonen. 

Brian Brobbey stelde tegenover ESPN dat de geluiden hem niet veel deden. "Het doet me niet zoveel. Geen probleem. Misschien krijgen ze een boete, maar mij boeit het niet zoveel. Ik trek me er niet zo veel van aan", zei de spits na het duel. Fraser sluit zich aan bij de houding van Brobbey. "Ik ben blij dat hij er zo over denkt, want het is ook precies hoe ik in het leven sta. Als iemand voor mij apengeluiden maakt, kijk ik hem aan en lach ik hem keihard in zijn gezicht uit. Hoe kun je als volwassene apengeluiden maken? Dat is toch lachwekkend?", vraagt Fraser zich hardop af tegenover De Telegraaf.

"Die mensen bij wie racisme in hun hart zit, moeten hulp zoeken. Ik zal net als Brian doorgaan met mijn werk, me niet laten afleiden en zéker niet om mijn kleur. Daar ben ik trots op", stelt Fraser, die van mening is dat mensen na dergelijke acties niet hard genoeg worden aangepakt. "Wat zijn de consequenties? Justitie gaat de strafmaat bepalen. Ik heb het gevoel dat ze de mensen er wel uitpikken, maar dan is het één keer langs het politiebureau komen, een taakstraf en weer klaar...", besluit Fraser. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!