Paris Saint-Germain morst eerste punten van het seizoen tegen AS Monaco

28-08-2022 22:52 Laatste update: 22:55

Paris Saint-Germain is in eigen huis niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen AS Monaco. Neymar maakte het enige doelpunt voor de Parijzenaars en dat was al zijn zesde van het seizoen.

PSG startte met de verwachtte basis. Het supertrio Kylian Mbappé, Lionel Messi en Neymar waren de eerste drie speelrondes op dreef en dat beloofde veel goeds. De sterren van PSG begonnen echter niet sterk aan het duel met Monaco en kwamen na twintig minuten spelen al op achterstand. Kevin Volland schoot de bezoekers op een 0-1 voorsprong. De thuisploeg leek via Messi op gelijke hoogte te komen, maar de paal voorkwam de gelijkmaker. Ook in de rebound ging de bal op de paal, ditmaal via de voet van Mbappé.

In de tweede helft drong PSG meer aan en kreeg het via Neymar meerdere mogelijkheden op de gelijkmaker. Na zeventig minuten spelen kreeg de thuisploeg de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. De scheidsrechter legde de bal op de stip na een overtreding op Neymar. De Braziliaan ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 1-1. PSG kon geen tweede treffer van de avond produceren en dus eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Ondanks het puntenverlies staat PSG nog altijd bovenaan in de Ligue 1. Monaco is na vier speelrondes terug te vinden op de twaalde plek.