Nieuws

Schmidt laat Vertonghen op de bank: 'Ik moet de beste spelers opstellen'

Schmidt laat Vertonghen op de bank: 'Ik moet de beste spelers opstellen'

28-08-2022 23:19

Jan Vertonghen komt niet voor in de plannen van Roger Schmidt bij Benfica. De oud-speler van onder meer Ajax en Tottenham Hotspur zou in de laatste dagen van de transferwindow nog kunnen verkassen uit Portugal.

Sinds de komst van Schmidt kan Vertonghen niet meer rekenen op een basisplek. De Duitse oefenmeester kiest op die plek voor Morato. "Ik heb een plan voor alle spelers, maar we moeten altijd proberen het beste team op het veld te hebben", zegt Schmidt op de persconferentie.

"Ik ken het verhaal van Jan. Hij is een uitstekende speler en een goed mens. Hij was basisspeler bij andere grote clubs, zoals Benfica, maar op dit moment is het wat het is: ik moet de beste spelers opstellen en op dit moment doet Morato het goed", besluit Schmidt. Vertonghen heeft nog een paar dagen om uit te kijken naar een nieuwe club. Naar verluidt kan hij rekenen op interesse vanuit Engeland en België.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!