De Jong baalt vreselijk na incident: 'Doe normaal man, je slaat toch geen vrouw?'

De Jong baalt vreselijk na incident: 'Doe normaal man, je slaat toch geen vrouw?'

22 november - 09:43 Laatste update: 09:54
Eredivisie 0 Reacties

Henk de Jong is woest op de SC Cambuur-fans die tijdens het duel met FC Utrecht voor ongeregeldheden in en rondom het stadion zorgden. De coach 'baalt echt' van het voorval.

Al na twintig seconden (!) werd de thuiswedstrijd tegen de Domstedelingen stilgelegd. Fans van de thuisclub wisten het stadion binnen te dringen en gooiden met vuurwerk. "Dit is wat op dit moment in Nederland gebeurt, dat is niet goed te praten", vertelt De Jong vol chagrijn na afloop bij de NOS. "Wat hier allemaal buiten het stadion gebeurt, is niet goed te praten."

De Jong maande zich een weg naar de supporters, om ze weg te sturen. "Ik ging er gewoon direct heen en zei: wegwezen! Wat zullen we nou beleven hier? Ik herkende niemand van die mensen. Ik baal ervan, ik baal er echt van", geeft een teleurgestelde De Jong aan. "Wij hebben dit helemaal niet nodig. We zijn een fantastische twaalfde-man-club. Dit is een modeverschijnsel van dit weekend en van de laatste weken, maar dat moet heel snel stoppen."

Het ging van kwaad tot erger in Leeuwarden. "Dan schoppen ze ook nog een vrouw, een politievrouw. Dat vind ik helemaal niets", maakt de Cambuur-trainer duidelijk. "Maar ik mocht er niet heen... Dat moet ik ook niet doen, ik heb een ijzeren knie. Maar kom op, doe even normaal man. Je slaat toch niet een vrouw?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie