Nieuws

Eredivisie-weekend bol van stadionindringers: 'De maatschappij staat in brand'

Eredivisie-weekend bol van stadionindringers: 'De maatschappij staat in brand'

22-11-2021 09:30 Laatste update: 09:53

Supporters die stadions binnendrongen was een veelgezien beeld in de Eredivisie dit weekend. Bij AZ - NEC, Heracles Almelo - Fortuna Sittard en SC Cambuur - FC Utrecht liep het uit de hand met fans. Pierre van Hooijdonk schaamt zich voor de medemens. 

Arno Vermeulen onderschrijft de mening van Van Hooijdonk bij Studio Voetbal op de NOS. "De maatschappij staat behoorlijk in brand. Dat we nu niet naar het voetballen mogen, zien sommigen als een alibi om zich te misdragen", stelt Vermeulen, die aangevuld wordt door Van Hooijdonk. "Je schaamt je voor je eigen volk. Het is nu een spelletje aan het worden. De maatschappij lijdt eronder, clubs walgen ervan. Het zijn voor een groot gedeelte je eigen supporters."

Minister Ferd Grapperhaus van Veiligheid en Justitie dreigde onlangs met een puntenaftrek voor clubs die de veiligheid in het stadion niet op orde hebben, maar volgens Vermeulen is het oneerlijk om de clubs hierop aan te pakken. Het is heel moeilijk om clubs hiervoor verantwoordelijk te houden. Het is een soort van inbraak. Er worden hekken geforceerd. Die fans zijn niet uitgenodigd, maar dringen je huis binnen. Gek om clubs daar verantwoordelijk voor te houden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!