PSV herstelt zich van Champions League-deceptie en wint ruim bij Excelsior

28-08-2022 16:21
1

PSV heeft zich zondagmiddag goed hersteld van de Champions League-deceptie van afgelopen woensdag. De Eindhovenaren wonnen zondagmiddag met ruime cijfers van Excelsior

Al in de tweede minuut kwam PSV op voorsprong in Rotterdam. Het was de veelbesproken Joey Veerman die van afstand de 0-1 binnenschoot. De ploeg van Ruud van Nistelrooy bouwde die voorsprong nog voor rust uit tot 3-0. Tweemaal was het Ibrahim Sangaré die op aangeven van Cody Gakpo scoorde.

Na rust ging PSV vrolijk verder met doelpunten maken. In de 56e minuut was scoorde Xavi Simons de 4-0 en nog geen drie minuten later was het Gakpo met mogelijk zijn laatste treffer voor de Eindhovenaren. De linksbuiten wordt in verband gebracht met onder meer Manchester United en werd vlak na zijn goal gewisseld. De ingevallen Carlos Vinícius kreeg nog een levensgrote kans op de 0-6, maar de Braziliaan schoot van dichtbij over. Kort daarna deed Excelsior wat terug via Siebe Horemans: 1-5. In de slotfase scoorde Simons ook zijn tweede van de middag en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-6.

Door de overwinning staat PSV op de derde plaats in de Eredivisie. De Eindhovenaren behaalden negen punten uit drie wedstrijden.