Nieuws

Van Hanegem eens met Van Gaal: 'Dan gaat een ander mee naar Qatar'

Van Hanegem eens met Van Gaal: 'Dan gaat een ander mee naar Qatar'

22-11-2021 09:19 Laatste update: 09:53

Willem van Hanegem vindt het onnodig dat spelers en trainers zich moeten uitspreken tegen de slechte arbeidsomstandigheden in Qatar. De maatschappelijke discussie over het WK is volgens De Kromme 'gezever'.

De bouwwerkzaamheden worden grotendeels geleid door gastarbeiders, die onder barre omstandigheden moeten werken in Qatar. Inmiddels zijn er om die reden al ongeveer 6.500 van hen overleden. 'Bondscoach Louis van Gaal doet echt niet alles goed, maar ik ben het roerend met hem eens als hij zegt dat het niet aan hem of aan de spelers is om daar voortdurend iets over te roepen', stelt Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

'Ja, hoor ik dan: er moet nu eindelijk eens een speler zijn die zegt: ik ga niet mee. Nou, dan gaat er gewoon een ander mee, lekker belangrijk', vervolgt De Kromme. 'En altijd maar dat gezever: Als een speler of trainer iets roept, dan heeft het pas echt impact. Daar word ik zo moe van.'

'Van Gaal had helemaal gelijk door te zeggen dat er overal ter wereld dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen', vindt de ras-Feyenoorder. 'Wij moeten altijd maar haantje de voorste zijn met onze protesten, maar als je op vrijdagavond door het centrum van Rotterdam liep, had je vast ook niet het idee dat je in een normaal land was toch? Van Gaal hoeft de situatie in Qatar niet te benoemen voor dat groepje mensen dat het keer op keer vraagt en straks zelf als eerste in het vliegtuig zit om daar lekker in de zon vier weken te verblijven.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!