Nieuws

Brobbey reageert op gedrag Utrecht-fans: 'Mijn broer zei: ze maken apengeluiden'

Brobbey reageert op gedrag Utrecht-fans: 'Mijn broer zei: ze maken apengeluiden'

28-08-2022 15:04 Laatste update: 15:16
2

Brian Brobbey heeft reactie gegeven op de gedragingen van een deel van de fans van FC Utrecht. Er waren duidelijk oerwoudgeluiden te horen vanaf de tribunes na de goal van de Ajax-spits.

Brobbey maakte op aangeven van Steven Berghuis op fraaie wijze 0-2. Daarna juichte de spits voor het Utrecht-publiek en op de beelden van ESPN waren duidelijk oerwoudgeluiden te horen. "Ik heb het niet gehoord", geeft de spits toe bij ESPN. "Na de wedstrijd keek ik op mijn telefoon. Mijn broer zei: ze maken apengeluiden." Brobbey laat zich er niet door van de leg brengen. "Het doet me niet zoveel. Het is hun probleem. Misschien krijgen ze een boete, mij boeit het niet zoveel."

Eerder stapten meerdere spelers van het veld af na racistisch bejegend te zijn. Brobbey begrijpt dat soort reacties. "Het is een belediging, maar ik trek me er niets van aan", aldus de jeugdexponent van de Amsterdammers. "Wij staan op dat moment met 0-2 voor, dus het boeit me niet. Ze mogen lekker praten. Wij hebben gewonnen, zij verloren."

Uiteindelijk won Ajax met 0-2 bij de Domstedelingen. De Amsterdammers staan daardoor weer bovenaan in de Eredivisie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!