Kuyt en ADO eindelijk van de nul af: Hagenaren winnen overtuigend van Jong Ajax

28-08-2022 14:42

Dirk Kuyt heeft zijn eerste overwinning als trainer van ADO Den Haag binnen. De Hagenaren wonnen met 4-0 van het Jong Ajax van John Heitinga.

Al in de tweede minuut kwam ADO op voorsprong tegen de talenten van Jong Ajax. Joël Zwarts kon raak koppen uit een voorzet van Xander Severina. Laatstgenoemde was de uitblinker bij de ploeg van Dirk Kuyt en co. Dat resulteerde in de 38ste minuut in een doelpunt, die op aangeven van Max de Waal kon scoren.

In de tweede helft scoorde De Waal op aangeven van Zwarts de 3-0. Daarmee kwam ADO op een comfortabele voorsprong. Uiteindelijk bepaalde Severina in de zestigste minuut met een geplaatst schot vanaf de rand van het zestienmetergebied de eindstand op 4-0.

Daarmee is Kuyt eindelijk van de hatelijke nul af met ADO. De Hagenaren stonden voor het duel met Jong Ajax op de laatste plaats. Nu bekleedt de ploeg van Kuyt de zestiende plaats.