Ajax terug aan kop na overwinning bij FC Utrecht, Berghuis en Brobbey blinken uit

28-08-2022 14:19

Ajax heeft ook zijn vierde duel in de Eredivisie gewonnen. De Amsterdammers wonnen dankzij een uitblinkende Steven Berghuis met 0-2 bij FC Utrecht

Ajax begon de wedstrijd sterk, maar een spektakel was het niet in de eerste helft. De Amsterdammers kregen de meeste kansen terwijl Utrecht sporadisch van eigen helft af kwam. In de tiende minuut opende Steven Berghuis de score toen hij de bal buiten het bereik van de keeper kopte. Ajax controleerde de wedstrijd zonder grote kansen te creëren. Op de momenten dat Utrecht er uit kwam, volgde er vaak een overtalsituatie voor de Amsterdammers die weinig moeite hadden met het verdedigende werk. Net voor rust kopte Brian Brobbey uit een voorzet van Berghuis raak, waardoor de ruststand werd bepaald op 0-2.

Het meest opvallende moment uit de eerste helft was de blessure van Devyne Rensch. De verdediger knalde tegen de boarding aan waarbij hij een blessure aan zijn heup leek op te lopen. Toen de back in het veld op de grond ging liggen trakteerde het publiek hem op een bierdouche. Ook scheidsrechter Danny Makkelie was er niet van gediend en gaf hem een gele kaart. Door de blessure maakte aanwinst Jorge Sánchez zijn debuut in het shirt van Ajax.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Utrecht speelde tam en Ajax kwam tot enkele kansen. De wedstrijd werd enige tijd onderbroken nadat de supporters van Utrecht een vuurwerkbom af lieten gaan in de buurt van Ajax-keeper Remko Pasveer. Makkelie vond dit reden genoeg om de wedstrijd stil te leggen en de supporters op te roepen zich te gaan gedragen. Na een korte onderbreking werd de wedstrijd hervat, waarna de Domstedelingen wat meer pit kregen. Dit was zonder resultaat, want het bleef uiteindelijk bij 2-0.