Nieuws

Seuntjens na 'aparte week' bij Fortuna: 'Logisch dat de mening van Yilmaz telt'

Seuntjens na 'aparte week' bij Fortuna: 'Logisch dat de mening van Yilmaz telt'

28-08-2022 10:51

Een 'aparte week' voor Mats Seuntjens bij Fortuna Sittard. Coach Sjors Ultee werd na drie duels al ontslagen en sindsdien regent het geruchten rondom Burak Yilmaz, die alles zou bepalen in Limburg.

"Het was een aparte week", aldus Seuntjens, geciteerd door De Telegraaf. "Ik heb al eens eerder het ontslag van een trainer meegemaakt. In wezen verandert er niet zoveel. Je traint en doet gewoon je werk."

Seuntjens houdt de kaken redelijk stijf op elkaar als hem gevraagd was of het ontslag van Ultee noodzakelijk was. "Dat is een beslissing van de club, die deze keer wel erg vroeg in het seizoen genomen is. Of het een noodzakelijke ingreep was. Dat zou ik zo niet zeggen." De spelverdeler werd in ieder geval niet meegenomen in de beslissing. "Het is aan de club. Nee, aan mij wordt als aanvoerder niets gevraagd."

De opvolger van Ultee is nog niet aangesteld. Wel zijn er genoeg verhalen rondom Burak Yilmaz. De Turkse spits zou de trainingen doen en bepalen wie er in de basis komt te staan. "Hoe we tot die opstelling gekomen zijn? Natuurlijk speelde Burak Yilmaz daar een belangrijke rol bij", aldus Seuntjens. De aanvoerder vindt het niet raar dat Yilmaz veel invloed heeft binnen Fortuna. "In de situatie waarin wij zitten is het logisch dat de mening van een ervaren en gelouterde speler telt. Iedereen wil op zijn manier de club helpen."

Ondanks het ontslag van Ultee verloor Fortuna zaterdag wéér. Sc Heerenveen was met 2-1 te sterk voor de Limburgers. Daardoor blijft Fortuna met nul punten onderaan staan in de Eredivisie

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!