Treffen tussen Cambuur en FC Utrecht twee keer stilgelegd door ongeregeldheden

Treffen tussen Cambuur en FC Utrecht twee keer stilgelegd door ongeregeldheden

21 november - 20:26
Eredivisie 0 Reacties

Het duel tussen SC Cambuur en FC Utrecht is zondagavond twee keer stilgelegd. Fans van de thuisploeg gooiden vuurwerk op het veld en betraden het stadion. Trainer Henk de Jong vroeg de supporters persoonlijk om weer te vertrekken, wat niet veel later ook gebeurde.

Toen de wedstrijd enkele seconden onderweg was moest arbiter Dennis Higler voor het eerst ingrijpen. Buiten het Cambuur Stadion verzamelden supporters van Cambuur zich, die met vuurwerk op het veld gooiden. Dat stopte uiteindelijk, waarna de wedstrijd hervat kon worden.

Ongeveer tien minuten later was het weer raak. Nu wisten de fans van Cambuur zelfs het stadion binnen te dringen. Daar staken ze opnieuw vuurwerk af. Trainer De Jong liep daarna richting de Cambuur-supporters om met ze in gesprek te gaan. Niet veel later verliet de Cambuur-aanhang het stadion weer.

Het is niet de eerste keer dit Eredivisie-weekend dat fans binnendringen bij een wedstrijd. In Den Bosch, Velsen, Alkmaar, Almelo en Rotterdam waren er al ongeregeldheden. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie