Feyenoord loopt in slotfase uit op Emmen en is tijdelijk weer Eredivisie-koploper

27-08-2022 21:53 Laatste update: 22:21

Feyenoord heeft zaterdagavond afgerekend met FC Emmen in De Kuip. Eenvoudig ging het aanvankelijk zeker niet, maar uiteindelijk wisten de Rotterdammers met een 4-0 overwinning van het veld te stappen. Alle doelpunten werden gemaakt door spelers die nog niet eerder voor Feyenoord scoorden.

Trainer Arne Slot had direct een plek ingeruimd voor Dávid Hancko. Sebastian Szymanski begon op de bank, aangezien de Pool niet geheel wedstrijdfit was. Feyenoord begon voorzichtig aan het duel en zag een zee aan verdedigers voor zich in de vorm van Emmen. In de eerste helft wist de thuisploeg niet een doelpunt te forceren, al was het optreden van Hancko een lichtpuntje.

In de tweede helft besloten Quinten Timber en Hancko voor de openingstreffer te zorgen. De Slowaak zorgde met een subtiel hakje dat Timber vrijkwam, die koelbloedig afrondde. De voorsprong was terecht en voor Feyenoord betekende het dat er meer vrijuit kon worden gevoetbald. Feyenoord leek op weg naar een krappe zege, maar in de slotfase vielen nog drie treffers. Santiago Gimenez, Jacob Rasmussen én Szymanski, die in de 70ste minuut in het veld kwam, meldden zich ook voor een treffer, waarmee de eindstand op 4-0 werd bepaald.

Door de overwinning gaat Feyenoord weer tijdelijk aan kop in de Eredivisie. Ajax krijgt zondagmiddag de kans daar overheen te gaan, wanneer de ploeg van Alfred Schreuder FC Utrecht treft. Emmen blijft met vier punten op de twaalfde plek steken en maakte geen moment kans op een punt.