Nieuws

Barcelona kan eindelijk Jules Koundé inschrijven en lijkt klaar voor het seizoen

Barcelona kan eindelijk Jules Koundé inschrijven en lijkt klaar voor het seizoen

27-08-2022 20:20 Laatste update: 21:01

Jules Koundé is eindelijk ingeschreven voor de Primera División. FC Barcelona moest door de financiële malaise bij de club wekenlang wachten voordat de vijfde aanwinst van het seizoen speelgerechtigd kon worden verklaarrd. 

Koundé wordt net op tijd ingeschreven voor het treffen met Real Vallalodid op zondag, valt te zien op de officiële site van La Liga. De Catalanen verkochten tot vier keer een deel van de televisierechten om enkele grote transfers te bekostigen. Onder meer Robert Lewandowski, Raphinha en Koundé werden van dit geld gehaald en kostten bij elkaar ruim 150 miljoen euro. 

Naast de drie dure aankopen kwamen ook Franck Kessié en Andreas Christensen naar de club. Vier van de vijf aanwinsten werden snel ingeschreven, maar de bevestiging voor Koundé liet lang op zich wachten. Onder meer Memphis Depay en Frenkie de Jong lijken het slachtoffer te worden van de opmerkelijke ontwikkelingen op de transfermarkt bij Barça. De Jong staat in de belangstelling van onder meer Chelsea FC en Liverpool, terwijl United denkt aan het aantrekken van Memphis. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!