Transfernieuws

'Fenerbahçe kan niet onder Bruma-deal met PSV uit vanwege speciale clausule'

'Fenerbahçe kan niet onder Bruma-deal met PSV uit vanwege speciale clausule'

27-08-2022 17:13

Fenerbahçe lijkt geen beroep meer te doen op Bruma, maar PSV hoeft zich volgens het Eindhovens Dagblad geen zorgen te maken over een eventuele terugkeer van de aanvaller. Turkse media spreken van een mogelijke terugkeer naar Eindhoven.

Bruma is namelijk uitgeleend aan Fenerbahçe met een verplichte optie tot koop. Die verplichting zou alleen komen te vervallen bij een onrealistisch slecht seizoen van de Turkse club, waarin het degradeert. Bruma kon in Eindhoven niet overtuigen en maakte eind juni de overstap naar Fener. In Turkije lijkt men al uitgekeken te zijn op de linksbuiten, maar vanwege de clausule in het contract hoeft PSV zich daar geen zorgen om te maken. Momenteel staat Fenerbahçe tweede in de Süper Lig met zeven punten uit drie wedstrijden. 

"Afspraken zijn duidelijk en gecheckt met en bij de makelaar", laat PSV-watcher Rik Elfrink weten. Naar verluidt moet Bruma na dit seizoen de Turkse club vier miljoen euro kosten. PSV betaalde in 2019 twaalf miljoen euro voor de speler, die overkwam van RB Leipzig. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!