Borst doet onthulling: 'Tachtig procent van de scheidsrechters kotst deze man uit'

Borst doet onthulling: 'Tachtig procent van de scheidsrechters kotst deze man uit'

21 november - 15:58
Eredivisie 0 Reacties

Hugo Borst trekt aan de bel: scheidsrechtersbaas Dick van Egmond wordt 'uitgekotst' door het Nederlandse scheidsrechterskorps. Dat zei hij zaterdag in het ESPN-programma De Eretribune. Borst sprak de laatste maanden zo'n tachtig procent van de scheidsrechters.

"Ik heb me erin vastgebeten", stak Borst van wal. "Ik vond Dick van Egmond altijd een heel slechte scheidsrechter en ik vind hem ook een heel slechte scheidsrechtersbaas. Waarom? Tachtig procent van de scheidsrechters kotst deze man uit. Ze zijn bang voor hem, hij voert een schrikbewind."

Dat Van Egmond nog steeds aan het roer staat, heeft volgens Borst te maken met het feit dat de arbiters 'hem niet durven af te zetten'. "Ik weleens gezegd: jongens, sorry, als jullie je niet meer senang voelen bij zo'n leider, dan moet je van hem af. Maar deze mannen zijn bang de rekening gepresenteerd te krijgen én zijn niet solidair. Er is gedoe, ze zijn jaloers op elkaar, noem maar op. Ze vormen geen eenheid."

"Dat is eigenlijk de basis voor het feit dat meneer van Egmond nog de dienst uitmaakt. Hij wordt echt uitgekotst, hij wordt gevreesd, ze zijn bang dat ze geen wedstrijden krijgen als ze niet strikt doen wat hij zegt. En het leuke is: Van Egmond gruwelt van de internationale regels. Hij vindt dat het voetbal verloedert, dat scheidsrechters niet genoeg optreden."

Van Egmond voert volgens Borst 'een eenzame strijd om het voetbal zo zuiver mogelijk te houden'. "Dat is fout, denk ik. De scheidsrechters die ik sprak, zeggen ook: er is internationaal nergens een scheidsrechtersbaas die er zo lang zit als hij. Ze zijn bang."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie