Nieuws

'Er zit weinig verschil tussen Hoever en mij, eigenlijk vind ik mezelf beter'

'Er zit weinig verschil tussen Hoever en mij, eigenlijk vind ik mezelf beter'

27-08-2022 13:27

Milan van Ewijk werd deze zomer aan verschillende clubs gelinkt. De rechtsback van sc Heerenveen werd genoemd bij de gehele top drie, maar die clubs haalden andere spelers op zijn positie binnen. Daar verbaast hij zich flink over, blijkt in gesprek met Omroep Fryslan.

In Eindhoven werd gekozen voor Ki-Jana Hoever als rechtsback. Van Ewijk keek daar met veel belangstelling naar. "Misschien praat ik nu uit hoogmoed of zoiets, maar ik vind dat er weinig verschil zit tussen Hoever en mij. Ik vind eigenlijk mezelf gewoon beter dan hij. Maar als zij liever voor hem willen gaan, dan maak ik me daar niet druk om."

Dat de verdediger nog vertrekt uit Friesland, lijkt niet het geval. "Zoals het er nu naar uitziet blijf ik gewoon bij Heerenveen ja. Ik heb voor de rest geen andere clubs gehoord die informatie willen over mij. Ik blijf gewoon lekker genieten zo lang ik nog bij Heerenveen ben. We wachten gewoon nog even of nog een club zich meldt."

Van Ewijk komt uit de jeugd van Feyenoord waar hij als aanvaller begon. Zoals wel bij meerdere spelers het geval is, werd hij uiteindelijk omgeturnd tot rechtsback. Na avonturen bij ADO Den Haag en SC Cambuur sloot de geboren Amsterdammer bij Heerenveen aan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!