Nieuws

Nagelsmann kritisch op Ajax-aanwinst: 'Klassieke aankoop die tijd nodig heeft'

Nagelsmann kritisch op Ajax-aanwinst: 'Klassieke aankoop die tijd nodig heeft'

27-08-2022 10:15

Noussair Mazraoui heeft sinds zijn komst naar Bayern München nog niet weten te overtuigen. De Marokkaans international moet geduldig wachten op speelminuten.

Dat meldt Julian Nagelsmann op een persconferentie. Nadat de rechtsback transfervrij uit zijn contract bij Ajax was gelopen, streek hij bij Der Rekordmeister neer. Vooralsnog is Benjamin Pavard de eerste keus op de rechtsbackpositie. "In de afgelopen anderhalve week is hij dichterbij (een basisplaats, red.) gekomen", zegt Nagelsmann op het persmoment. "Daarvoor was hij een klassieke aanwinst die wat tijd nodig had."

Na zijn verhuizing van Amsterdam naar Beieren kampte Mazraoui met gewichtsverlies. Inmiddels beging Mazraoui weer op gewicht te raken, stelt Nagelsmann. Hij moet ook gewoon een beetje wennen aan het tempo in de Bundesliga. Wat het verdedigen betreft, moet je in de een of andere situatie misschien eerder een beslissing maken."

Aangezien Pavard zijn werk volgens Nagelsmann 'zeer goed en betrouwbaar' doet, hoeft Mazraoui voorlopig nog niet op een basisplek te rekenen. "In de toekomst zal Nous zijn wedstrijden krijgen, alleen nu nog niet."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!