Transfernieuws

De Telegraaf: Ünüvar maakt op huurbasis de overstap van Ajax naar Trabzonspor

De Telegraaf: Ünüvar maakt op huurbasis de overstap van Ajax naar Trabzonspor

26-08-2022 22:50 Laatste update: 23:05

Naci Ünüvar gaat het seizoen afmaken in Turkije. Ajax verhuurt de negentienjarige aanvaller aan Trabzonspor, meldt De Telegraaf.

Ünüvar wordt al jarenlang gezien als groot talent in de Ajax-jeugd, maar wist nog niet door te breken in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Afgelopen seizoen maakte de creatieveling een goede indruk bij Jong Ajax, maar trainer Alfred Schreuder heeft hem dit seizoen niet nodig in het eerste elftal. Het is niet bekend of de Turken over een koopoptie beschikken.

Trabzonspor, de huidige landskampioen van Turkije, wilde graag een huurdeal sluiten met Ajax, dat in Ünüvar nog wel een speler voor in de toekomst ziet. Ünüvar kwam tot 73 wedstrijden bij Jong Ajax en wist daarin achttien assists te geven en 24 doelpunten te maken. Bij Trabzonspor wordt hij herenigd met goede vriend en ex-Ajacied Stefano Denswil.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!