Nieuws

'AZ speelt uitwedstrijd in Conference League niet in oorlogsgebied Oekraïne'

'AZ speelt uitwedstrijd in Conference League niet in oorlogsgebied Oekraïne'

26-08-2022 17:54

AZ zal het uitduel met Dnipro-1 in de Conference League niet in Oekraïne afwerken. Vanwege de oorlogssituatie zal de Alkmaarse club hoogstwaarschijnlijk in Slowakije het duel spelen. 

Dat weet De Telegraaf te melden. Dnipro-1 ligt in de regio Dnipro, zoals de naam doet vermoeden, in het Nederlands beter begint als Dnjepr. De regio bevindt zich in het centraal-oostelijke deel van Oekraïne en wordt vaak bestookt met raketaanvallen vanuit Rusland. Vanwege de veiligheidsrisico's wordt besloten de Europese duels van de club elders af te werken, in alle waarschijnlijkheid in Slowakije. 

Dnipro-1 speelde nog geen enkele wedstrijd in eigen land vanwege de oorlogssituatie. Het Oekraïense bekerduel van 3 maart werd afgelast, nadat de oorlog op 24 februari werd verklaard. De Europese duels vonden ook elders plaats, zo speelde Dnipro-1 het 'thuisduel' met het Cypriotische AEK Larnaca in Kosice, de op één na grootste stad in Slowaijke, na Bratislava. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!