Transfernieuws

Update: Zirkzee aanwezig in San Siro, bestemming Nederlander lijkt zeker

Update: Zirkzee aanwezig in San Siro, bestemming Nederlander lijkt zeker

27-08-2022 22:42 Laatste update: 22:40

Joshua Zirkzee gaat zijn carrière naar alle waarschijnlijkheid vervolgen bij Bologna, meldt Voetbal International. De Nederlandse aanvaller hoeft onder Julian Nagelsmann bij Bayern München niet op veel speeltijd te rekenen.

Met het vertrek van Robert Lewandowski leek Zirkzee een kans te krijgen bij Der Rekordmeister, maar dit blijkt toch niet het geval. "Ik heb een lang gesprek met hem gehad", zegt Nagelsmann op een persconferentie. "Hij doet bepaalde dingen uitstekend, hij is een groot talent. Hij zou alles kunnen bereiken met zijn paradelichaam. Hij heeft alles wat nodig is om een topspits te worden. Maar hij moet in bepaalde situaties een stap verder gaan. Als zijn acties iets effectiever worden, kan hij een zeer goede spits worden."

Alhoewel de bevestiging vooralsnog uitblijft, lijkt het een kwestie van tijd voordat Bologna de (tijdelijke) transfer van de spits van Jong Oranje wereldkundig maakt. "We zullen zien wat de toekomst brengt", vervolgt Nagelsmann cryptisch. "Ik heb nog niets gehoord vanuit het kantoor van Hasan Salihamidzic (sportief directeur, red.). Hij zat de hele training met oortjes in. Misschien was hij aan het bellen", aldus de Bayern-trainer.

Update: Zirkzee is zaterdag gespot in San Siro, waar Bologna het tegen AC Milan opnam. Bayern München ontvangt naar verluidt acht miljoen euro en twee miljoen euro aan bonussen. Bovendien bedingt Der Rekordmeister vijftig procent van het doorverkoopbedrag. De Duitse club beschikt ook over een terugkoopoptie. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!