Transfernieuws

Newcastle betaalt maar liefst 70 miljoen euro voor voormalig Willem II-spits

Newcastle betaalt maar liefst 70 miljoen euro voor voormalig Willem II-spits

26-08-2022 15:47 Laatste update: 15:51

Alexander Isak is de nieuwe duurste inkomende transfer aller tijden bij Newcastle United. De Zweedse aanvaller (22) komt over van het Spaanse Real Sociedad.

Alhoewel beide teams geen uitlatingen doen over de transfersom is er naar alle waarschijnlijkheid een bedrag van 70 miljoen euro met de transfer gemoeid. Nooit eerder gaf Newcastle United meer uit aan één speler. Het voorgaande record stond nog op de naam van Joelinton, die in het seizoen 2019/20 voor 44 miljoen euro werd overgenomen van TSG Hoffenheim.

De voormalig doelpuntenmachine van Willem II prijst zich op de site van zijn nieuwe werkgever gelukkig met zijn overstap. "Ik ben blij dat het er eindelijk op zit. Het was een grote, grote beslissing voor mij, maar het is een beslissing waar ik erg blij mee ben. Het is een geweldige historische club. Ik denk dat iedereen voor deze geweldige fans wil spelen. Ze waren een belangrijke factor waarom ik voor Newcastle heb gekozen, naast het clubproject waar ik echt in geloof."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!