FC Groningen boekt in Deventer derde overwinning van het seizoen

21-11-2021 14:32

FC Groningen heeft zondagmiddag gewonnen van Go Ahead Eagles met 0-1. De ploeg uit Deventer eindigde de wedstrijd, waarin Franca Overtoom debuteerde als eerste vrouwelijke assistent-scheidsrechter in de Eredivisie, met negen man.

In de lege Adelaarshorst waren de beste kansen voor rust voor de Trots van het Noorden. Tot scoren wisten beide ploegen niet te komen. Buiten het stadion waren supporters bijeen gekomen en werd er vuurwerk afgestoken.

Het spelbeeld van de eerste helft bleef in de tweede helft onveranderd: FC Groningen bleef de dominante ploeg. Dit resulteerde in de eerste (en wat later bleek de enige) treffer van de wedstrijd. Een vrije trap werd doorgekopt door centrale verdediger Wessel Dammers en kwam panklaar voor de voeten van Groningen-spits Jørgen Strand Larsen terecht. Voor de Noor was het een koud kunstje om de bal tegen de touwen te schieten: 0-1.

In de 76e minuut moesten The Eagles verder met tien man: Iñigo Córdoba incasseerde zijn tweede gele kaart van arbiter Sander van der Eijk. Met een tackle verhinderde de Spanjaard een veelbelovende aanval van FC Groningen en kon hij voortijdig inrukken. In de ultieme slotfase kreeg ook Joris Kramer nog zijn tweede gele kaart, waardoor de ploeg van trainer Kees van Wonderen de wedstrijd met negen man besloot.

Dankzij de uitoverwinning klimt FC Groningen naar de veertiende plek in de Eredivisie. Voor de ploeg van trainer Danny Buys was dit pas de derde overwinning van het seizoen. Voor de interlandbreak werd er nog teleurstellende gelijk gespeeld tegen RKC Waalwijk. De promovendus uit Overijssel doet het beter dan de Groningers met zeventien putnen uit dertien wedstrijden en bezet daarmee de tiende plek in de Eredivisie