Nieuws

Toornstra gelijk in de Ajax-basis: 'Kan me niet veel fouten meer permitteren'

Toornstra gelijk in de Ajax-basis: 'Kan me niet veel fouten meer permitteren'

26-08-2022 14:19

Jens Toornstra verschijnt aan de aftrap bij FC Utrecht - Ajax. Dat heeft Henk Fraser na afloop van de vrijdagtraining bevestigd. De coach is dolgelukkig met de komst van de ervaren spelverdeler.

De oefenmeester van de Domstedelingen wordt door het Algemeen Dagblad gevraagd of de nieuwkomer direct in de basis begint. "Ik kan me natuurlijk niet veel fouten meer permitteren", zegt Fraser met een lach tegen de ochtendkrant. "Geintje dit hè", voegt hij eraan toe.

Over de fysieke gesteldheid van Toornstra bestaat geen enkele twijfel. "Hij is topfit en speelklaar." De seizoenstart van FC Utrecht is dramatisch te noemen. Tegen RKC Waalwijk, SC Cambuur én FC Emmen werden slechts twee puntjes binnen gesprokkeld. "Liever heb je de situatie van móeten pas in de play-offs", vervolgt Fraser. "Wij zitten nu in die situatie. Daarvan zijn we ons bewust."

De komst van Toornstra juicht Fraser dan ook toe. "Jens zorgt niet alleen voor een kwaliteitsinjectie; hij is met zijn persoonlijkheid eveneens heel belangrijk voor deze selectie. Dat merk je al meteen. Echt, ik ben heel blij dat Jens voor ons gekozen heeft."

De 33-jarige middenvelder werd eerder deze week overgenomen van Feyenoord. In totaal kwam de Toornstra acht jaar uit voor de Rotterdammers, waarmee hij onder meer een landstitel won (2017) en de finale van de Conference League bereikte. Het duel in Utrecht wordt zondag om 12.15 uur afgetrapt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!