Breaking news

AD: Wijnaldum kiest niet voor operatie en mist definitief het WK in Qatar

AD: Wijnaldum kiest niet voor operatie en mist definitief het WK in Qatar

26-08-2022 12:30 Laatste update: 14:00

Georginio Wijnaldum gaat definitief niet naar het WK. De middenvelder laat zijn scheenbeen niet opereren, meldt het Algemeen Dagblad.

De krant meldt dat Wijnaldum niet voor een operatie, maar voor een 'conservatieve revalidatie' kiest. De 31-jarige Oranje-international zal daardoor pas in februari 2023 in actie kunnen komen voor AS Roma en Oranje. Het WK in Qatar gaat al in november van start, waardoor deelname is uitgesloten voor de spelverdeler.

Wijnaldum brak zondag zijn scheenbeen op de training bij zijn nieuwe club AS Roma. Een duel met de 19-jarige Felix Afena-Gyan werd hem fataal. Door de scheenbeenbreuk staat hem dus een maandenlange revalidatie te wachten. Wijnaldum maakte de verstap naar Roma om zich weer in beeld te voetballen bij Louis van Gaal, die de middenvelder de laatste interlandperiode buiten de selectie liet.

Tegen Salernitana (0-1 winst) heeft Wijnaldum nog wel zijn debuut kunnen maken bij Roma. Een week later stond de wedstrijd tegen Cremonese (1-0 winst) in het teken van de steunbetuigingen voor de middenvelder.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!