Transfernieuws

'Een paar dagen geleden leek Ronaldo-transfer nog gekkenwerk, nu is het mogelijk'

'Een paar dagen geleden leek Ronaldo-transfer nog gekkenwerk, nu is het mogelijk'

26-08-2022 10:36

Kersvers Champions League-tegenstander SSC Napoli van Ajax is bezig met de komst van Cristiano Ronaldo. De Portugese superster lijkt zodoende in de laatste week van de transfermarkt een reële optie hebben om Manchester United te verlaten.

De vertrekwens van Ronaldo is inmiddels een publiek geheim. De doelpuntenmachine wil actief blijven in de Champions League om zijn persoonlijke records verder op te schroeven en spelen bij een club die meedoet om de prijzen. Mogelijk biedt Napoli een uitweg voor de 37-jarige vedette. Tuttosport kopt vrijdag in gigantische letters 'Napoli: Ronaldo!'.

Tegenover het vertrek van Ronaldo moet de komst van Victor Osimhen naar Manchester United staan. De huidige goalgetter van Napoli moet maar liefst honderd miljoen euro kosten. Het bedrag zou over drie termijnen mogen worden uitgesmeerd. Erik ten Hag is volgens de Italiaanse krant 'gecharmeerd' van de Nigeriaans international.

Van een ruildeal of een definitieve transfer is echter geen sprake. Napoli is alleen geïnteresseerd in het huren van Ronaldo voor één seizoen zonder optie tot koop. Manchester United zou maar liefst 75 procent van het salaris van de topspits voor hun rekening blijven nemen. 'Een paar dagen geleden leek een transfer van Ronaldo naar Napoli nog gekkenwerk, nu is het daadwerkelijk mogelijk', meldt Tuttosport.

Napoli is overtuigend begonnen aan het nieuwe Serie A-seizoen. De eerste twee duels leverden zeges op. De doelcijfers zijn uitstekend: 9 voor en twee tegen. In Groep A van de Champions League treft Gli Azzurri I Partenopei naast Ajax ook Liverpool en PSV-beul Rangers FC.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!