Geen Conference League voor Van Bommel en co.: Antwerp uitgeschakeld door Istanbul

25-08-2022 23:29

Het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel en co. heeft zich niet weten te plaatsen voor de Conference League. Na een 1-1 gelijkspel in Turkije verloren de Belgen in eigen huis met 1-3 van Istanbul Basaksehir.

Antwerp begon goed en kreeg via Jurgen Ekkelenkamp twee aardige kansen. De middenvelder wist niet te scoren. Al in de achtste minuut was het raak voor de Turken via Berkay Ozcan op aangeven van Stefano Okaka: 0-1.

De ploeg van Van Bommel probeerde de stand gelijk te trekken en via Radja Nainggolan en Michael Frey lukte dat bijna. Laatstgenoemde kreeg vijf minuten voor rust wederom een kans, maar Volkan Babacan kon redding brengen met de vuisten.

Ook na rust zette Antwerp alles op alles om langszij te komen. In de 55ste minuut kregen de Belgen loon naar werken. Keeper Babacan veroorzaakte met al geel op zak een penalty. De doelman kreeg geen rood. Frey benutte de strafschop, maar lang kon Antwerp niet van de voorsprong genieten.

Okaka scoorde met een kopbal na een mooie voorzet van Mounir Chouiar. Daarna kwam Oranje-international Vincent Janssen binnen de lijnen. Ook de spits kon het verschil niet maken voor The Great Old. In de 83ste minuut scoorde de Turken zelfs de 1-3 via Danijel Aleksic. Dat betekende definitief de uitschakeling van Antwerp in Europa.