Manchester United bevestigt: Solskjaer ontslagen na blamage tegen Watford

Manchester United bevestigt: Solskjaer ontslagen na blamage tegen Watford

Ole Gunnar Solskjaer is na een dienstverband van een kleine drie jaar ontslagen bij Manchester United. De Noor stond al een tijd lang onder hoogspanning op Old Trafford en de 4-1 zeperd tegen Watford betekent definitief het einde voor de oud-spits.

Eind 2018 volgde Solskjaer José Mourinho op, waarna hij het stroef lopende Manchester United naar Europees voetbal wist te leiden. The Mancunians wilden met Solskjaer een gooi doen naar de eerste landstitel sinds 2013, maar dit doel leek steeds meer een utopie te worden. De nederlaag op Vicarage Road deed de clubleiding besluiten dat het beter is als de wegen tussen Manchester United en Solskjaer scheiden.

'Ole zal een clublegende blijven en het is jammer dat we dit lastige besluit hebben moeten nemen. Ook al waren de afgelopen weken teleurstellend, overschaduwt dat niet al het goede werk dat hij de afgelopen drie jaar heeft verricht voor funderingen voor langetermijnsucces', laat Manchester United in een statement weten op de clubsite.

Michael Carrick neemt tijdelijk het stokje over van Solskjaer. Er wordt gezocht naar een interim-trainer tot het einde van dit seizoen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie