Nieuws

FC Twente krijgt boete opgelegd van UEFA: 'Geld dat we liever anders besteden'

FC Twente krijgt boete opgelegd van UEFA: 'Geld dat we liever anders besteden'

25-08-2022 14:58

De UEFA heeft FC Twente een boete dan 3750 euro opgelegd. Tijdens het Conference League-duel met FC Cukaricki gooiden toeschouwers met drinkbekers naar spelers en dat komt de club duur te staan.

Dat laat Twente weten op de clubsite. De Tukkers zijn niet blij met de boete en geven nog enkele tips mee om verdere boetes te voorkomen. Onder meer het vrijhouden van trapopgangen en trappen, het niet gooien met voorwerpen, het niet afsteken van vuurwerk en het opvolgen van aanwijzingen van veiligheidspersoneel wordt genoemd. 

Nederlandse clubs worden de afgelopen tijd veelvuldig beboet door de UEFA, met name vanwege misdragingen van het eigen publiek. Feyenoord werd na bijna elke wedstrijd in de Conference League op de bon geslingerd. Ook AZ moest in juni tienduizend euro betalen vanwege door toeschouwers gegooide projectielen in het duel met Bodø/Glimt. 'Wij vragen een ieder zich hier aan te houden en onnodige boetes te voorkomen', besluit Twente op de clubsite. 'Dit is geld dat we als club natuurlijk liever anders besteden.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!