Transfernieuws

'Here we go: voormalig Willem II'er Isak verruilt Sociedad voor Newcastle'

'Here we go: voormalig Willem II'er Isak verruilt Sociedad voor Newcastle'

25-08-2022 14:49

De droomtransfer van Alexander Isak is in kannen en kruiken, zegt transferexpert Fabrizio Romano. De spits, die één seizoen voor Willem II als huurling in actie kwam, maakt de overstap van Real Sociedad naar Newcastle United

Newcastle betaalt 65 miljoen euro aan Sociedad voor De Giraffe, met nog vijf miljoen euro aan bonussen. De 22-jarige spits verliet Borussia Dortmund in 2019 om voor de Spaanse club te spelen. Die Schwarzgelben ontvingen destijds vijftien miljoen euro voor de aanvaller. Sociedad doet goede zaken met de transfer: Isak ontpopte zich tijdens zijn driejarige periode in Spanje tot absolute ster van de club en zal nu ruim het viervoudige van zijn transfersom opleveren. 

Met de nieuwe, steenrijke eigenaren van Newcastle United is er aan financiën geen gebrek bij The Magpies. De club gaf in deze transferperiode al ruim zestig miljoen euro uit. Het grootste gedeelte van dat bedrag werd uitgegeven aan Sven Botman, die van LOSC Lille overkwam. De club haalde ook Matt Targett (Aston Villa) en Nick Pope (FC Burnley) op. Isak moet de vierde grote aanwinst worden en de verwachting is dat de spits binnenkort wordt gepresenteerd. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!