Nieuws

'Nog niet meegemaakt dat een club een achterstand van vier goals goed maakt'

'Nog niet meegemaakt dat een club een achterstand van vier goals goed maakt'

25-08-2022 13:35 Laatste update: 13:49

De kans is groot dat AZ zich na donderdagavond heeft geplaatst voor de groepsfase van de Conference League. De Alkmaarders verdedigen een 4-0 voorsprong tegen Gil Vicente. Aanvoerder Bruno Martins Indi is er wel gerust op.

AZ walste over de Portugezen heen, zag ook Martins Indi. “Dat een tegenstander een achterstand van vier doelpunten heeft goedgemaakt, heb ik nog nooit meegemaakt”, aldus de verdediger, op de persconferentie. “Wij stappen het vliegtuig in om de beste versie van onszelf te laten zien. Dat zit in onze ploeg. Donderdag is het een nieuwe wedstrijd, maar een 4-0-voorsprong gaan wij niet weggeven.”

“Zij zullen er op uit zijn om ons spel te ontregelen", vervolgde de AZ-aanvoerder verder. "Het is aan ons of we daarin meegaan of niet. Dat deden we thuis wel en het was jammer dat dat een aantal gele kaarten opleverde. In de rust hebben we toen aangegeven dat we moesten oppassen. Iedereen is zich daar bewust van. Wij moeten goed zijn aan de bal en de kansen afmaken. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Voor Martinis Indi voelt het altijd als thuiskomen wanneer hij in Portugal is. "Ik ben in Portugal geboren, heb hier nog een huis en kom hier ook nog elk jaar. Het is voor mij echt thuis komen”, de Oranje-international spreekt beide talen. “Ik spreek zowel Nederlands als Portugees heel goed”, besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!