Nieuws

'Bayern treft maatregelen: quarantainegevolgen voor ongevaccineerde spelers'

'Bayern treft maatregelen: quarantainegevolgen voor ongevaccineerde spelers'

21-11-2021 11:07

Bayern München heeft een duidelijke boodschap voor de vijf ongevaccineerde spelers in de selectie. Wanneer een van hen in quarantaine moet, kunnen ze fluiten naar hun salaris.

Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric Maxim Choupo-Moting en Mickaël Cuisance hebben zich nog niet laten vaccineren. Bayern München is hier niet van gediend en is met het vijftal om tafel gegaan, weet BILD. Donderdag hebben ze op kantoor te horen gekregen dat ze niet verplicht worden zich te laten inenten, maar dat de club hun salaris inhoudt ten tijde van een quarantaineplicht.

Kimmich zit momenteel in quarantaine wegens een coronabesmetting en miste zodoende ook het uitduel met Augsburg. Door zijn positieve test loopt hij aardig wat geld mis. De international strijkt jaarlijks twintig miljoen euro op in Zuid-Duitsland, wat neerkomt op 384.000 euro per week. Wanneer de middenvelder twee weken binnen moet blijven, houdt Bayern 768.000 euro van hem in.

Naar verluidt dreigt de clubleiding ongevaccineerden zelfs te verbannen van de training. Een splitsing binnen de selectie dreigt, aangezien dit bericht tot onbegrip leidde bij het vijftal, terwijl de gevaccineerden het besluit van het bestuur zouden aanmoedigen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!