Nieuws

Sneijder kijkt met verbazing naar Veerman-interview: 'Dit kan je écht niet maken'

Sneijder kijkt met verbazing naar Veerman-interview: 'Dit kan je écht niet maken'

25-08-2022 06:47

Wesley Sneijder luisterde gisteren met stijgende verbazing naar het interview dat Joey Veerman na afloop van PSV tegen Rangers FC gaf (0-1). De middenvelder legde de schuld van het verlies niet direct bij zichzelf, maar dat gaat er niet in bij de recordinternational van Oranje.

Veerman speelde woensdagavond vanuit de nummer tien positie, een positie waar de Voldammer blijkbaar liever niet speelt. “Ik ben een acht”, klonk het. Daarnaast zei de middenvelder ook dat Rangers het niet verdient om in de Champions League te spelen. "Merkwaardig interview", aldus Sneijder bij RTL 7. "Het ligt aan alles en iedereen en hij heeft op de verkeerde plek gestaan, zo zegt hij zelf."

"Ik heb hem vanaf de eerste minuut werkelijk waar álles in zien leveren. Los van de ballen die hij naar achteren speelde, maar dan kun je mij hier ook nog neerzetten", vervolgt de analist. "En dan zó praten: eigenlijk Ramalho niet beschermen én ook nog kritiek uiten op ploeggenoten vanwege gemiste kansen. Al zijn ballen zijn gewoon verkeerd! De ballen vooruit, de hogere ballen, de schepballen... Dan vind ik dit gewoon een heel merkwaardig interview."

Sneijder had verwacht dat Veerman zijn hand in eigen boezem zou steken. "Je verwacht dat hij voor de camera komt en zegt: jongens, ik heb een dramatische wedstrijd gespeeld. Dat hoor ik hem niet één keer zeggen. Het ligt allemaal aan de anderen om hem heen... Hij staat eigenlijk op de verkeerde plek", aldus de voormalig prof, die zich bedenkt wat voor consequenties dit kan hebben. "Ik zou hier als trainer trouwens ook niet blij mee zijn. Dit kun je echt niet maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!