Nieuws

Jonker en Van Gaal allebei bondscoach: 'Twee jaar terug had ik gezegd: ben je gek'

Jonker en Van Gaal allebei bondscoach: 'Twee jaar terug had ik gezegd: ben je gek'

24-08-2022 17:40

Andries Jonker is de nieuwe bondscoach van de Oranje Vrouwen. Dat maakte de KNVB woensdag bekend. Bij de mannen is zijn goede vriend Louis van Gaal bondscoach.

"Als je dat een paar jaar geleden had geroepen dan had ik gezegd dat je gek was", aldus Jonker tegenover ESPN. "Ik zou het echt voor onmogelijk hebben gehouden, dat we allebei op deze positie terecht zouden komen. Ik dacht, dat zou ik zelf niet doen en dat zou Louis niet doen. We hebben vandaag even over Whatsapp contact gehad en hebben afgesproken om binnenkort even te bellen."

Toen Jonker de mogelijkheid kreeg om aan de slag te gaan als bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, twijfelde hij geen moment. "Ik wilde doen wat ik leuk vind en dit vind ik een enorme uitdaging", aldus de trainer tegenover de NOS. "Ik had het gevoel dat ik die uitdaging toch een keer moest aannemen. Ik wilde eerst heel graag elke dag op het veld staan, maar dat ligt nu anders."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!