Exclusive

De top tien duurste Premier League-transfers ooit: Antony komt binnen op plek vier

De top tien duurste Premier League-transfers ooit: Antony komt binnen op plek vier

30-08-2022 14:30
1

Met de overgang van Antony naar Manchester United is de Premier League weer een multi-miljoenentransfer rijker. De aanvaller maakt de overstap van Ajax naar The Mancunians voor het duizelingwekkende bedrag van 95 miljoen euro (exclusief bonussen), waarmee hij direct een plek in de top tien van duurste inkomende transfers ooit in de Premier League heeft bemachtigd. Op welke plek staat de Braziliaan en wie zijn eigenlijk die andere negen? VoetbalNieuws zet ze voor je op een rij.

10. Nicolás Pepe – Arsenal, 80 miljoen

Op nummer tien in de lijst vinden we Nicolás Pepe. In het seizoen 2018/2019 beleefde de rechtsbuiten een bijzonder sterk seizoen in de Ligue 1 met Stade Rennes waarin hij 22 keer scoorde in 38 wedstrijden. Zeer bijzondere statistieken voor een buitenspeler, zag ook Arsenal. The Gunners pikte hem op in de zomer van 2019, bombardeerde hem tot de duurste aankoop aller tijden en zagen in hem dé speler die de club uit het slop kon trekken waar het zich destijds in bevond. Dat is inmiddels gelukt, maar niet dankzij Pepe. De Ivoriaan kon zijn belofte nooit echt inlossen en staat nog altijd op de nominatie om te vertrekken uit het Emirates Stadium.

9. Kai Havertz – Chelsea, 80 miljoen

Op een van de laatste dagen van de zomerse transfermarkt in 2020 wist Chelsea Kai Havertz los te weken bij Bayer Leverkusen. The Blues zochten een lopende speler met scorend vermogen die zowel op tien als rechtsbuiten geposteerd kon worden en kwamen daarvoor uit bij de Duitser. In datzelfde jaar werd Hakim Ziyech naar Stamford Brigde gehaald, waarmee de Londenaren ineens twee spelers hadden die op dezelfde positie uit de voeten konden. Beide spelers speelden niet altijd maar Havertz was met één moment gelijk zeer belangrijk voor Chelsea in zijn eerste seizoen: hij maakte de winnende in de Champions League-finale tegen Manchester City.

8. Virgil van Dijk – Liverpool, 84.65 miljoen

De achtste duurste inkomende transfer in de Premier League is die van Virgil van Dijk. De Oranje-captain werd in de winter van 2018 weggekocht bij Southampton door het Liverpool van Jürgen Klopp. De imposante verdediger werd in één klap de duurste verdediger ooit, een titel die hij nu niet meer draagt door een speler die verder in de lijst nog aan bod komt. Van Dijk beleefde in die tijd meteen een debuut van jewelste door de winnende te maken in de Merseyside derby tegen Everton. In de periode van toen tot nu ontwikkelde de geboren Bredanaar zich tot één van de beste verdedigers (al dan niet de beste) ter wereld en won hij met Liverpool vrijwel alle nageleefde prijzen die er te winnen vallen op clubniveau.

7. Romelu Lukaku – Manchester United, 84.70 miljoen

Romelu Lukaku werd in de zomer van 2017 naar Old Trafford gehaald door José Mourinho. De all-time topscorer van De Rode Duivels had een geweldig seizoen achter de rug bij Everton waardoor een stap hogerop lonkte. Die stap nam hij uiteindelijk door bij Manchester United te tekenen, waar hij samen binnenkwam met onder andere Alexis Sánchez (Arsenal) en Nemanja Matic (Chelsea). Bij The Mancunians speelde Big Rom slechts twee seizoenen, maar werd hij nooit de spits die hij bij The Toffees was. De club liet hem in de zomer van 2019 dan ook voor 75 miljoen euro naar Internazionale vertrekken.

6. Jadon Sancho – Manchester United, 85 miljoen

Eén jaar geleden maakte Jadon Sancho de overstap van Borussia Dortmund naar Manchester United. Die overgang was gelijk een gevoelige, aangezien de buitenspeler de jeugdopleiding van Manchester City doorliep. Met het binnenhalen van de Engelsman leek er op voorhand dat er sprake was van een match made in heaven, maar tot nu toe is daar toch nog weinig van gebleken. Sancho begint aan zijn tweede jaar in Manchester en moet dit seizoen één van de spelers gaan worden die Erik ten Hag door zijn eerste periode als trainer van United loodst.

5. Harry Maguire – Manchester United, 87 miljoen

Op nummer vijf van de lijst vinden we opnieuw een speler terug die naar Manchester United verkaste. Harry Maguire maakte in de zomer van 2019 de binnenlandse transfer van Leicester City naar United en draagt tot op de dag van vandaag het stempel van duurste Premier League-verdediger ooit, iets wat aan hem lijkt te knagen. Van de verdediger die nog zo goed speelde op het WK van 2018 lijkt nu niet zo veel meer over. Maguire staat helaas meer bekend om zijn kolderieke momenten dan om zijn successen bij de club. De Engelsman is door Ten Hag weliswaar gebombardeerd als aanvoerder van zijn ploeg, maar hij lijkt zich meer te moeten richten op een plek op de bank.

4. Antony – Manchester United, 95 miljoen

Het transferspel rondom ex-Ajacied Antony werd de gehele zomer gespeeld, maar twee dagen voor de transferdeadline was het dan eindelijk zo ver. Manchester United heeft toegeslagen en manager Erik ten Hag de speler bezorgd die hij zo graag wilde hebben. De Braziliaan is de duurste uitgaande Eredivisietransfer aller tijden en komt op een mooie plek vier binnen in de lijst van inkomende transfers uit de Premier League. De vleugelflitser liet al meerdere keren zien dat hij zijn directe tegenstanders met onnavolgbare bewegingen de baas kan zijn en mag dit nu ook in Engeland gaan laten zien.

 

3. Paul Pogba – Manchester United, 105 miljoen

Uit de top tien van inkomende Premier League-transfers die van Paul Pogba naar Manchester United het langst geleden. The Mancunians pikte de Fransman in de zomer van 2016 op bij Juventus voor een toen al astronomisch hoog bedrag. Wat die som extra duur maakte, is dat de middenvelder de jeugdopleiding van United doorliep en de club eerder transfervrij had verlaten. Helaas voor de Engelse grootmacht voltrok exact datzelfde scenario zich afgelopen zomer weer. In de periode dat Pogba bij de club speelde liet hij soms vlagen zien van de speler die de voetballiefhebber graag wil zien, maar van een daverend succes is zeker geen sprake.

2. Romelu Lukaku – Chelsea, 113 miljoen

De op één na duurste inkomende Premier League-transfer is die van een speler die we al eerder in de lijst zagen. Lukaku keerde in de zomer van 2021 terug in de Premier League, bij Chelsea. De Belg begon aan zijn tweede periode in Londen en maakte een veelbelovende start door, maar dat begin liep helaas al vrij snel spaak. Door verschillende blessures en clashes met de clubleiding en fans heeft Lukaku de hoge transfersom nog niet waar kunnen maken. Komend seizoen speelt de spits op huurbasis voor Inter,nazionale de club waar The Blues hem een jaar geleden van overnam.

1. Jack Grealish – Manchester City, 117,5 miljoen

De speler die zich de duurste speler uit de Premier League mag noemen, is Jack Grealish. De flamboyante Engelsman kwam in de zomer van 2021 over van Aston Villa, dat een bizar bedrag voor hem in ontvangst heeft mogen nemen. Manager Pep Guardiola moest en zou de aanvaller naar City halen, maar een daverend succes is het nog niet gebleken. Grealish is geen onbetwiste basisspeler en kan zijn stempel nog niet echt op het spel drukken zoals hij dat bij Villa wel deed, maar dat blijkt lastiger bij één van de beste ploegen ter wereld. Wie weet zien we komend seizoen een stuk meer van zijn indrukwekkende dribbels.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!